Jan Tomasz Gross

Jan Tomasz Gross (født 1. august 1947 i Warszawa) er en amerikansk sosiolog og historiker av jødisk opprinnelse, som regnes som ekspert på polsk antisemittisme how to tenderize a steak.

Gross studerte først i Warszawa, men etter å ha blitt fengslet under den politiske krisen i Polen i 1968, der studenter demonstrerte mot kommunistregimet og regimet svarte med en antijødisk kampanje, flyttet han til utlandet. Han tok doktorgraden ved Yale University i 1985, og underviste siden der. I 1992 ble han professor i statsvitenskap i New York, og fra 1994 til 1998 var han sjefredaktør for tidsskriftet East European Politics and Societies. Senere deltok han i grunnleggelsen av tidsskriftet Aneks water thermos. Fra 2003 har han undervist i historie ved Princeton University.

Gross har skrevet en rekke arbeider om Polens historie under andre verdenskrig. Monografien Neighbors (2001) presenterte drapene på jøder utført av vanlige polakker i Jedwabne for et bredere publikum.

I boken Fear: Anti-Semitism in Poland After Auschwitz beskriver han polsk antisemittisme i årene 1945-1946

United States Away MORGAN 13 Jerseys

United States Away MORGAN 13 Jerseys

BUY NOW

$266.58
$31.99

. Han konsentrerer seg spesielt om pogromen i Kielce 4. juli 1946, men beskriver også flere hendelser der jøder ble drept, bl.a. i Kraków.

· · · · · · · ·