Robert E. Howard

Robert Ervin Howard (22. januar 1906 – 11. juni 1936) var en amerikansk forfatter, som skrev fantastisk litteratur. Hans mest berømte figur — skabt i magasinet Weird Tales under Depressionen — er barbaren Conan.

Med Conan og hans andre helte skabte Howard den genre, der i dag kaldes sword-and-sorcery i slutningen af 1920’erne og starten af 1930’erne. Hans værker inspirerede en enorm mængde imitatorer, hvilket gav ham en enorm indflydelse i fantasy-genren måske kun overgået af J.R meat tenderizers natural.R. Tolkien.

Howard begik selvmord om morgen d bottle drinking glasses. 11. juni 1936. Kort forinden var han blevet informeret om at hans dødeligt syge mor clubhouse meat tenderizer, der lå i koma, sandsynligvis aldrig ville genvinde bevidstheden. Efter denne besked gik han ud af hospitalet, satte sig i sin bil, tog en pistol han havde lånt af en ven ud af hanskerummet, og skød sig selv i hovedet. Han blev erklæret død omkring firetiden samme dag.

Den 14. juni 1936 blev Howard begravet sammen med sin mor, som var død dagen efter hans selvmord.